luni, 5 ianuarie 2009

Poporul de războinici


Trebuie să mărturisesc că am o plăcere imensă oridecâteori Israelul este într-un conflict. Nu din cauză că are loc o luptă armată, nu din cauză că arme puternice ies la iveală în văzul lumii întregi, ci pentru că se vede Mâna lui Dumnezeu. Pentru mine e o mare minune felul în care evreii reuşesc să se apere împotriva atacatorilor şi chiar să-i înfrângă de fiecare dată. Statisticile au fost de cele mai multe ori împotriva evreilor. Comunitatea internaţională se preface că nu-i înţelege şi le cere de fiecare dată să facă pe proştii şi să-i lase, practic, pe palestinieni să-i omoare unul câte unul în atacuri teroriste.

Dar Mâna lui Dumnezeu e evidentă în toate lucrurile care se întâmplă acolo. Şi asta e o dovadă că El îşi respectă promisiunile şi că legămintele făcute nu se uită niciodată. Poporul sfânt va fi poporul sfânt pentru tot timpul cât va mai fi viaţă pe pământ. Şi tot atâta timp ar trebui să se manifeste şi grija noastră faţă de ei.

"Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc, să se bucure de odihnă.
Pacea să fie între zidurile tale, şi liniştea în casele tale domneşti!
Din pricina fraţilor şi prietenilor mei, doresc pacea în sînul tău.
Din pricina Casei Domnului, Dumnezeului nostru. fac urări pentru fericirea ta."

(David, Psalm 122 vers. 6 - 9)

E datoria noastră de fraţi să-i ajutăm. Să fim mândri şi alături de ei în tot ce fac. Să ne rugăm pentru ei şi ţara lor mai mult decât o facem pentru noi şi ţara noastră. Domnul să-i binecuvinteze şi să-i păzească, să-i lumineze şi să-i călăuzească spre mântuire!

Shalom şi bună dimineaţa!

P.S. Vacanţa a fost cam lungă, dar benefică. Pentru anul care ne stă înainte îmi doresc ca blogul să crească în aşa fel încât vocea Domnului să vorbească prin El fără încetare. 

Niciun comentariu: