marți, 13 ianuarie 2009

Har şi pace!

"Har şi pace vouă de la Dumnezeu Tatăl, şi de la Domnul nostru Isus Hristos!
El S-a dat pe Sine însuşi pentru păcatele noastre, ca să ne smulgă din acest veac rău, după voia Dumnezeului nostru şi Tatăl.
A Lui să fie slava în vecii vecilor! Amin."
(Ap. Pavel, Epistola către Galateni cap. 1 vers. 3, 4, 5)

Marţi, cu 3 ceasuri rele!?

Îmi vine să râd puternic de fiecare dată când aud despre asemenea superstiţii. De fapt, dacă vreţi şi voi să râdeţi vă las un link despre ziua de marţi la sfârşitul postării. Oamenii îşi pierd încrederea foarte uşor, se tem de lucruri mărunte, chiar ridicole într-un mod evident. Cum e şi superstiţia cu ziua de marţi, că tot vorbeam despre asta. Imaginaţi-vă că toată ziua de marţi o petreceţi cuprinşi de teama că vi se poate întâmpla ceva rău. Şi asta în fiecare săptămână, toată viaţa ... ar fi nasol, aşa-i? Dar dacă eşti, într-adevăr, un om superstiţios e mai mult decât nasol. E chinuitor.

Cine poate şti viitorul? Şi chiar dacă l-ar şti, la ce ajută? Trăieşti fie plictisit, fie înfricat. Viaţa îşi pierde gustul dacă nu mai ai pentru ce lupta. La fel se întâmplă şi dacă începi să fugi de probleme. Nici un om sănătos la minte nu caută aşa ceva. Toţi căutăm liniştea.

Mă trezesc cîteodată cu noaptea în cap. Pe la 4 dimineaţa. Foarte puţini oameni nu dorm la ora asta. Şi e interesant să priveşti afară, pe străzi. Nefiind nimeni acolo am impresia că nu mai e nimeni niciunde. Dacă nu sunt oameni e pace. Nu se ceartă nimeni. Nu te ameninţă nimic. Tranchilitate. Cred că, la un oarecare nivel, starea se aseamănă cu cea pe care ar trebui s-o avem ca şi creştini atunci când ne gândim la harul şi la pacea care ne vin de sus. Noi ne facem deseori urări de bine prin care încercăm să alungăm stările de triseţe sau dezamăgire. Dar nici o urare făcută din partea oamenilor nu se compară cu cele făcute ca din partea lui Dumnezeu.

Harul şi pacea venite de la Dumnezeu (Isus în Apocalipsa 1: 4, 5 de exemplu) sunt veritabile. Durabile. Puternice. Te asigură, îţi îndepărtează spaimele şi te pun pe picioare. Schimbă vieţi într-un mod radical. Ridică oameni pe care nimeni nu mai dă doi bani. Calmează situaţii din mijlocul cărora toată lumea caută ieşire. Harul şi pacea sunt cele mai frumoase urări. Pentru că sunt cele mai frumoase daruri pe care le poate primi un om. Ele sunt deschizătoarele şi păstrătoarele relaţiei dintre om şi Dumnezeu.

Dacă Dumnezeu ţi le promite, le vei avea. Isus nu şi-a cruţat nici măcar propria viaţă ca noi să putem beneficia de ele. Atât de veritabile sunt. Doamne, binecuvintează-ne pe noi astăzi cu har şi cu pace!

Bună dimineaţa!

Niciun comentariu: