miercuri, 14 ianuarie 2009

Aceasta sau aceea?

"Dimineaţa, seamănă-ţi sămânţa, şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească, fiindcă nu ştii ce va izbuti, aceasta sau aceea sau dacă amândouă sunt deopotrivă de bune."
(Împăratul Solomon, Eclesiastul cap. 11 vers. 6)

De multe ori ne găsim în incertitudine, căutăm diverse răspunsuri. Suntem puşi la răscruci. Şi ni se întâmplă, tot de multe ori, să nu găsim nicicum călăuzire din exterior. Mi se pare că astfel de situaţii sunt teste pentru fiecare om. De ce? Pentru că se presupune că ai avut parte de unele lecţii, că ai trecut ca şi om printr-un proces de maturizare. Aşa că se întâmplă să te trezeşti că eşti pe cont propriu.

Dacă ai ajuns cumva acolo, iată un sfat plin de înţelepciune. Fă tot ceea ce poţi. Dozează-ţi eforturile în aşa fel încât să poţi lucra cât mai mult şi nu lăsa nimic nefăcut. Munceşte în toate părţile ca şi cum toate ar fi la fel de importante şi adevărate. La sfârşitul zilei vei vedea singur care ar fi fost alegerea corectă. Dar sunt sigur că nu vei fi dezamăgit de eforturile depuse. Chiar dacă, aparent, ai cheltuit mai multă energie decât ar fi trebuit, de fapt nu ai avut de ales. Şi te-ai descurcat pe cont propriu, cu resursele tale, cu experienţa ta de viaţă. Ţi-ai testat limitele. Ai tras linia şi acum poţi să te evaluezi. Multe lucruri bune.

Cam asta ar fi partea bună în caz că te trezeşti într-o situaţie din asta în care ai de ales şi nu ştii ce. Poate că unii spuneţi că în orice lucru trebuie să-L cauţi pe Dumnezeu şi voia Lui. Foarte adevărat. Tocmai de asta, atunci când nu primeşti nici un răspuns specific din partea Lui trebuie să te asiguri că ai făcut tot posibilul de a rămâne în ea. Munceşte ca pentru El în toate.

La sfârşit vei trage linie. Nu ai cum să pierzi. Încearcă, numai, şi mai vorbim deseară.

Bună dimineaţa!

Niciun comentariu: