miercuri, 7 ianuarie 2009

Întrebaţi-L pe Isus

"Ioan a chemat pe doi dintre ucenicii săi, şi i-a trimis la Isus să-L întrebe: „Tu eşti Acela care are să vină sau să aşteptăm pe altul?”
Aceştia, când s-au înfăţişat înaintea lui Isus, I-au zis: „Ioan Botezătorul ne-a trimis la Tine să Te întrebăm: „Tu eşti Acela care are să vină sau să aşteptăm pe altul?”
Chiar în clipa aceea, Isus a vindecat pe mulţi de boale, de chinuri, de duhuri rele, şi multor orbi le-a dăruit vederea.
Şi, drept răspuns, le-a zis: „Duceţi-vă de spuneţi lui Ioan ce aţi văzut şi auzit: orbii văd, şchiopii umblă, leproşii Sunt curăţiţi, surzii aud, morţii înviază, şi săracilor li se propovăduieşte Evanghelia. Ferice de acela pentru care nu voi fi un prilej de poticnire.”

(Doctorul Luca, Ev. după Luca, cap. 7 vers. 19 - 23)

Faptele vorbesc mai tare decât vorbele. Ceea ce suntem se ştie prin ceea ce facem. Ştiu că în cazul nostru poate fi, totuşi, o judecată eronată. Din mai multe motive: nu putem face întotdeauna ceea ce vrem sau ştim că ar trebui făcut, nu vrem asta sau nu ne iese chiar aşa. Pentru Isus lucrurile nu au stat aşa, însă. Standardele lui şi scopul înalt care L-a avut pentru viaţa Sa nu I-au permis să acţioneze împotriva a ceea ce a pretins că e. Se vede destul de simplu că Isus nu S-a dezis de identitatea Lui nici atunci când aceasta I-a dăunat suprimându-I viaţa.

Mai este un lucru pe care îl putem cere astăzi: putere de a face tot ce trebuie făcut. Pentru ca mărturia noastră să fie puternică ea trebuie să fie uneori extremă. Putere maximă. Adevăr pur. Claritate şi concizie. Convingere. Viaţă cu sens. Bucurie. Neprihănire în detalii. 0 % compromisuri.

Mi se pare foarte greu. Dar cred că reuşita depinde de cât de sus vrei să trăieşti, până la urmă.

Bună dimineaţa!

Niciun comentariu: