vineri, 19 decembrie 2008

Încă de la început

"Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi."
(Moise, Geneza cap.1 vers. 5)

"Dulce este lumina şi o plăcere pentru ochi să vadă soarele. "
(Solomon, Ecclesiastul cap. 11 vers. 7)


Dumnezeu a stabilit un ciclu de lumină - întuneric. Noi folosim lumina pentru a lucra şi întunericul pentru a ne odihni. E bine pentru că şi Dumnezeu le-a intenţionat la fel. Se vede că lumina e bună pentru călăuzire iar întunericul pentru pierdere. Este bine ca ziua să te arăţi fericit în lumină, iar noaptea să-ţi reverşi amarul în întuneric.

Există lumină artificială. Dar întuneric fabricat nu există. Nu e nevoie. Întunericul există dinaintea luminii. A fost prezent. Şi acum ar fi la fel dacă Dumnezeu nu ar fi creat lumina. Oare asta înseamnă că întunericul e mai puternic? Sau că întunericul e originea luminii? Nu! Întunericul nu e mai puternic. De asta nu e nevoie decât de o mică scânteie de lumină şi el dispare. Întunericul nu e originea luminii pentru că Isus e Lumina lumii, El e sursa.

O zi nu e completă dacă nu are o seară şi o dimineaţă. Dar viaţa unui om nu e completă dacă nu e trăită în lumină. Paradoxal, oamenii îşi găsesc împlinirea atunci când rup dualitatea lumină - întuneric. De asta au inventat lumina artificială. De asta îl caută pe Dumnezeu.

Dumnezeu e Stăpânul. El le ţine pe ambele în echilibru. Dar El locuieşte înconjurat de lumină. Totul în jurul Lui străluceşte când El se apropie. Totul este proiectat să reflecte lumina Sa.

Ioan spune despre Domnul Isus în Apocalipsa cap. 1 vers. 16:

"... faţa Lui era ca soarele, când străluceşte în toată puterea lui."

Cetatea noului Ierusalim nu mai are nevoie de nici o sursă de lumină. Dumnezeu Însuşi o va lumina cu prezenţa Sa. Eu nu mă mai întreb de ce a fost creat întunericul dacă e aşa de clar că până şi Dumnezeu are o afinitate mai mare pentru lumină. Dar mă întreb cum să fac să rămân cât mai mult în lumină ...

?

Bună dimineaţa!




Niciun comentariu: