luni, 15 decembrie 2008

Câte lucruri mai ai?

"Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte, o ascunde; şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are, şi cumpără ţarina aceea. Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Şi, când găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are, şi-l cumpără."
(Isus Cristos, ev. după Matei, cap. 13 vers. 44, 45, 46)

Câteodată mă intreb dacă am găsit cu adevărat Împărăţia. Sau dacă am fost suficient de înţelept ca s-o cumpăr. Viaţa mea nu arată asta, de cele mai multe ori. Dimpotrivă, parcă aş fi Guvernul care pune taxe şi impozite aşa de mari pe Împărăţie încât nimeni nu o poate procura. Mi-e frică să renunţ la tot pentru Ea, deşi sunt deplin conştient că Ea este tot. Măcar de aş avea lucruri mari la care ar trebui să renunţ ... 

Pentru mulţi dintre noi cumpărarea Împărăţiei s-ar putea face ieftin. Nu avem mare lucru de pierdut în viaţă. Suntem deja goi sufleteşte. Nu avem de ce să ne ţinem. Însă lucrul care ne ţine este puternic. Nu ştiu, de fapt dacă se poate spune asta. Este opusul lui puternic pentru că face din noi inversul a ceea ce ar trebui să fim. Face din noi oameni slabi. 

Cel mai greu lucru e să-ţi predai viaţa în mâna altcuiva. Pentru că ştii că viaţa ta are valoare. Simţi asta din momentul în care deschizi Biblia. Lupte grele se dau pentru viaţa ta. Lumea nu a mai văzut atâta sacrificiu niciodată. Totul pentru tine. Dar dacă ai vrea să lupţi şi tu pentru viaţă, primul lucru care trebuie să-l faci este să renunţi la ea ca să cumperi Împărăţia!

La ce-ţi foloseşte să ai viaţă fără frumuseţe? Nu cred că te mulţumeşti doar cu asta. Cred că astăzi, 15 decembrie 2008, vrei mai mult. Înseamnă că tot astăzi vei merge la târg. Vei da tot ce ai ca să câştigi totul.

Bună dimineaţa!

Niciun comentariu: